ac-service

Ac-service för livslängden

Ac-service för livslängden

När det kommer till bilen så vill vi gärna att allting bara ska fungera, utan avbrott. Men så är ju inte riktigt fallet, saker går sönder och bilar går sönder ibland de också. Någonting som vi gärna vill ska funka i bilen är ac-anläggningen. Under varma dagar vill vi gärna kunna svalka oss när vi sitter i bilen och åker, men utan en fungerande ac så kommer det inte att komma ut någon kall luft ur fläkten, tyvärr. En sak som är väldigt bra att se över varje år är just anläggningen för ac i bilen. 

 

Oväntade kostnader 

På samma vis som vi ger våra bilar i övrigt en service varje år, eller vi bör i varje fall göra en sådan varje år, så kan det vara smart att kolla upp så att allting är okej med ac:n också. En ac-service kan öka på livslängden och göra så att man slipper oväntade fel och kostnader. Den kan behöva fyllas på eller lagas bara lite grann för att den ska fungera som den ska. Om man väntar för länge med en service så kan det uppstå mycket större fel som gör att det blir en väldigt kostsam historia, och det vill nog de flesta av oss undvika om vi kan.  

 

 

Vad ingår i service för ac-anläggning?

Man kan få sin ac kollad och lagad på de allra flesta verkstäder idag. Kolla med er lokala verkstad för ac-service Stockholm, om de kan utföra en service på just er anläggning och vad det är som ingår i en sådan. I de allra flesta fall så ingår det påfyllning av ac och en servning av alla de olika delarna i anläggningen också. Om det skulle vara så att din ac läcker någonstans så kan bilverkstaden göra en så kallad felsökning och sedan lokalisera var felet sitter.