företagscatering

Allt för en lyckad fest

Allt för en lyckad fest

Det är kul med fester men när du ska planera en stor fest är det mycket att tänka på. För att festen ska bli riktigt lyckad är det många detaljer som ska planeras. Det börjar redan med att sätta ett datum. Är det exempelvis en födelsedag eller liknande kan det vara bra att vara ute i god tid. Idag är många upptagna och det är då bra att skicka ut inbjudningar någon månad innan. Du ska också hitta en lokal och se till att alla saker som behövs finns på plats. Mat är också viktigt, det gäller att ha koll på specialkost och allergier. Mardrömmen är att missa att någon har luftburen nötallergi.

 

Hur ska du bestämma vilka maträtter du ska servera?

Det går inte att komma ifrån att catering är det smidigaste alternativet. För dig som önskar premiumcatering i Stockholm hittar du en komplett leverantör hos https://restaurangknut.se/ som även kan företagscatering. För den som vill laga maten själv är buffé det smidigaste. Då kan du möta många olika preferenser och allergier. Har du många gäster kan det vara bra att undvika varma rätter som måste fyllas på kontinuerligt för annars riskerar du att tillbringa tiden med att fylla på mat. Visst är det roligare att delta i festen än stå i köket?

Dryck till maten

Du behöver givetvis inte servera alkohol om du har fest men om du vill hitta lämpliga drycker är Systembolaget bra att ta hjälp av. Personalen är kunnig och om det blir flaskor över kan du lämna tillbaka dessa om du sparar kvittot. Till en blandbuffé passar i regel ett lättare vin eller en öl som inte har för mycket beska. Se till att alltid ha alkoholfria alternativ så som alkoholfritt vin eller alkoholfri öl. Det uppskattas ofta av gästerna och är lite trevligare än ett glas vatten.