Hudiksvall

Att finna gemenskapen med andra

Att finna gemenskapen med andra

Att möta en gemenskap är något alla vill, men var hittar man en gemenskap där alla är välkomna? Många gånger är en föreningsgemenskap uppbyggd på ett specifikt intresse som alla i den föreningen har. Att hitta ett ställe och en plats där alla, oavsett intresse, yrke, ålder och så vidare är välkomna kan vara svårare än man tror. Men det finns faktiskt en plats där man välkomnar alla med öppna armar – i kyrkan. I kyrkan finns en härlig gemenskap som man kan uppleva oavsett om man är djupt troende, eller kanske bara lite nyfiken på livet i kyrkan.

 

Vad innebär en gudstjänst

Det första mötet många har med kyrkan är gudstjänsterna. Ofta är det en dop-, bröllop- eller en begravningsgudstjänst man närvarat vid. Det finns flera sorters gudstjänster, inte bara de klassiska söndagsgudstjänsterna. Kanske är det lovsångsgudstjänster man fastnar för? Lovsångsgudstjänsterna innehåller mer musik att lyssna på, eller kanske sjunga med i om man vill. De allra flesta gudstjänster firas på söndagar, men även andra veckodagar förekommer. Att man firar gudstjänst på söndagar har bland annat att göra med att Jesus uppstod på påsksöndagen. Utöver det så blev söndagen sedermera även en arbetsbefriad och helig dag för gudstjänster.

 

 

Gudstjänst där du vill

En gudstjänst är ganska enkel att följa med i, då det följer en förutbestämd mall. Dock skiljer sig såväl sånger, textläsningar och predikan mellan de olika gudstjänsterna. Det finns idag många olika sätt att följa med gudstjänsterna på distans om man inte har möjlighet att närvara på plats. Ibland finns gudstjänsterna på exempelvis youtube eller som en podcast man kan ladda ner. Att närvara vid en gudstjänst är ett bra sätt att få vara ifred och bara få ta in och njuta av stunden. För att hitta nästa Gudstjänst i Hudiksvall gå in på kyrkans hemsida och titta på kalendern.