Akuttandvård

Äventyret tar fram ditt sanna jag

Äventyret tar fram ditt sanna jag

Det finns så många alternativ att man ibland kan bli överrumplad. Kanske är det svåraste att vi relativt tidigt i livet förväntas ”välja bana”. Ta bara något så grundläggande som gymnasievalet: Hur ska man som hormonstinn tonåring ha den minsta aning om vad man har tänk att syssla med om tio år?

Som tur är så finns det alltid flera vägar till att uppnå ett mål. Chanserna är många vilket gynnar dem som faktiskt vågar prova sig fram och se vad som kan tänkas passa här i livet.

Ha därför inte för bråttom med att fatta ett beslut som egentligen kanske andra har fattat åt dig. Kanske är det så att dina föräldrar och din omgivning utövar någon sorts press på dig. Inte av elakhet på något sätt, men du märker ändå av att det finns en förväntan över att du ska följa en viss bana.

Ett tips är att passa på att göra volontärarbete eller något liknande utomlands. På det sättet får du prova dina egna vingar och se vem du själv är när du är ensam – och utan samma påverkan från familj, vänner och din hemstad.

Vem vet vilka idéer som kan födas när du inte längre känner dig inramad, så att säga. Kanske upptäcker du att du hade oanade talanger, förmågor som du inte hade den blekaste aning om att du besatt. 
Kanske finner du ditt kall i livet mitt ute i ingenstans, under en stjärnprydd himmel. 

Kanske kommer du att hitta ett yrke som du trivs med lika bra som Elisabeth Ådén Jangenstål trivs med att erbjuda akuttandvård Odenplan.

Poängen är att själv våga se dig omkring i världen. För på det sättet ser du dig omkring i ditt inre. 
Livet handlar ofta om att ta fram det som redan finns i dig. 
Ut på äventyr nu!