Sockervax

Avlägsna kroppsbehåring skonsamt

Avlägsna kroppsbehåring skonsamt

Kroppsbehåring eller inte – åsikterna om vad människor bör eller inte bör göra med sina kroppar går isär. Vissa vill göra gällande att naturligt alltid är bäst, men i slutändan är det upp till varje individ att själv bestämma vad han eller hon vill göra med sin kropp. Om man trivs bäst utan hår på valda delar av kroppen så finns det flera olika metoder för att avlägsna det. Vi har till exempel 80-talets stora trend epilatorn och den enkla, men alltjämt populära rakhyveln. Ytterligare en metod är vaxning, och en särskild sorts vax som många har börjat upptäcka fördelarna med är sockervax.


Fördelar med sockervax

Sockervaxning som metod för hårborttagning går så långt tillbaka i tiden som till antikens Egypten. Vaxet kan användas på alla delar av kroppen och resultatet håller länge. Tekniken är även mycket skonsam mot huden. Till skillnad från “vanlig” vaxning där man förutom själva vaxet använder sig av vaxremsor för att avlägsna håret så krävs det inga tillbehör vid sockervaxning. Sockervaxet stryks direkt på kroppen, varpå man sedan drar loss vaxet som tar med sig det oönskade håret. Metoden är därmed hållbar inte bara för att innehållet är naturligt, utan också för att det krävs minimalt med utrustning vid utförandet.

 Lär dig bemästra den uråldriga hårborttagningsmetoden

Det finns flera utbildningar att välja på inom sockervaxning i Sverige. Genom en sådan lär du dig att bemästra hantverket på ett sätt som gör det möjligt för dig att själv livnära dig inom området. För den som redan arbetar på en skönhetssalong och ännu inte erbjuder sockervaxning är det en god idé att gå en utbildning i tekniken för att kunna utöka verksamheten och erbjuda fler alternativ. Eller varför inte se den förvärvade kunskapen som en investering i dig själv? Släng hyveln och välj det naturliga och skonsamma alternativet.