Skyddsbarriärer

Bilen kan inte ta oss överallt

Bilen kan inte ta oss överallt

Många av oss är väldigt beroende av att ha en bil. Man behöver bilen för att ta sig till jobbet, att skjutsa ungarna till skolan och fotbollsträning, hälsa på hos morfar eller ta sig ut till sommarstugan. Vi är vana vid att kunna ta oss överallt med våra bilar. Men tyvärr behöver vi också vara beredda på att det finns vägar och platser vi inte alltid kan nå med våra bilar utan får förlita oss på alternativa vägar eller våra fötter. Det kan bero på att vägarna är blockerade av skyddsbarriärer.

 

Vissa gator behöver skydd
Skyddsbarriärer kan sättas upp av flera anledningar, men huvudsyftet är att hålla bilar borta från platsen där de upprättats. Det kan vara tillfälliga barriärer som sätts upp när det sker ett vägarbete och bilar under en period inte får lov att köra den vägen. Det kan också vara för att skydda särskilda gator från att bilar kör in där överhuvudtaget. Det finns exempelvis Skyddsbarriärer i Stockholm på Drottninggatan efter terrorattacken 2017 då en person körde in en lastbil på gatan och dödade och skadade flera fotgängare på gatan. Skyddsbarriärerna hindrar nu det från att ske både i Stockholm men även på andra platser.

 

 

Säkerheten i första hand
Oavsett anledning till varför man väljer att sätta upp skyddsbarriärer behöver vi acceptera att vi inte kan ta bilen överallt. Ibland är det inget fel på att promenera eller ta en omväg. Några som har stenkoll på just att ta omvägar som en följd av avstängda vägar är Halleskog & Hansson som specialiserat sig just på skyddsbarriärer. Du kan läsa mer om produkterna och tjänsterna de erbjuder här: http://www.hhrental.se/. Kom ihåg att skyddsbarriärer ställs upp för din säkerhet, inte för att vara till besvär. De kan vara irriterande och orsaka förseningar, men säkerheten behöver naturligtvis komma i första hand.