Downlights

Downlights ger bra arbetsljus och mysig hemmabelysning

Downlights ger bra arbetsljus och mysig hemmabelysning

editorial

Med den nya generationens LED-lampor så finns det knappt några begränsningar för vad som är möjligt. Med lampor i olika färger, olika styrkor och olika kontrollenheter med dimmers, sensorer och fjärrkontroller är det mest fantasin som sätter begränsningarna. 

En kategori lampor som har blivit väldigt populära är downlights. Downlights liknar på många sätt spotlights som fällts in i taket eller språng för att ge ljus uppifrån. Men till skillnad från spotlights så ger downlights en bred ljusbild. Med en mjuk och bred belysning kan man skapa otroligt mysiga hemmamiljöer eller bra arbetsbelysning som inte kräver att man flyttar runt för att se vad man gör. 

 

Downlights

 

Rätt ljus för rätt tillfälle!

Downlights kommer naturligt med en dimmer-enhet som gör att man kan kontrollera ljusmängden. Ibland vill man ju ha mer ljus, och andra gånger vill man skruva ner belysningen. Det kan vara mysigt att ta emot gäster med lite starkare ljus, och sedan skruva ner ljussättningen och tända ett par levande ljus när man har korkat upp vinflaskan och diskussionerna flyter på fint. 

Det finns många typer av downlights att välja mellan. Här finns det några saker att fundera på innan man handlar. Hur starka vill man att lamporna ska vara och hur tätt ska de sitta. Kanske vill man sätta lamporna lite tätare i hörn som ligger långt från fönster. Dessutom måste man fundera på färgtemperaturen. Vill man ha ett kallare blåaktigt ljus, lite varmt gult ljus, eller vill man kanske ha möjligheten att ändra på ljustemperaturen. 

Många vill ju ha lite varmare ljus i hemmiljön men kanske lite skarpare ljus för arbetsplatsen eller hobbyrummet. Men det är en smaksak. Kika in på en välsorterad fackhandel som ledmegastore.se för att få lite inspiration och tänk ut vad just du vill ha. LED-belysning är bra både ur ekonomisk och miljövänlig synpunkt.