konsult

En arbetsterapeut i kombination med uthyrning

En arbetsterapeut i kombination med uthyrning

Är du expert på allting? På ekonomi, filosofi, kommunikation, politik, marknadsföring med mera? Då finns det ett par alternativ. Antingen är du motsvarande typ Skalman som kan dra fram vilken kompetens som helst ur skalet. Eller så är du världens smartaste naturbegåvning och borde således vara rikast i världen. Eller åtminstone ha potential att vara så.  

De flesta av oss har inte den utomjordiska hjärnkraften eller privilegiet. De flesta av oss behöver istället be om råd och tips när vi ska syssla med någonting som vi inte är experter på – vi kanske faktiskt inte ens vet vad vi gör. Som tur är finns det specifik kompetens att hämta in vid sådana tillfällen. De kallas konsulter. 

Konsulter hyrs ofta in tillfälligt av företag för att hjälpa till i ett specifikt område som de har stor kunskap inom. Det kan till exempel vara en festival eller cirkus som tar hjälp av en konsult inom marknadsföring och PR för att på bästa sätt sälja in sin verksamhet, budskap och i slutändan biljetter.  

 

 

Tillfälliga uppdrag när behovet finns

Ovanstående typ av konsultuppdrag är ganska givna. Men andra kan vara lite mer flytande och sker inte sällan i kombination med någon annan. Men det de i regel präglas av är att de är tillfälliga. Man lånar in kompetensen när det behövs eftersom det är för dyrt att ha personer med kompetensen anställda i företaget. 

Det är av den anledningen man kanske vill ha en arbetsterapeut i kombination med uthyrning när en kollega eller anställd behöver rehabilitering för att komma tillbaka till arbetet. Det är sällan arbetsterapeuter redan finns i arbetslaget på alla arbetsplatser och företagen behöver sällan tjänsterna kontinuerligt utan enbart vid behov. Att arbeta som konsult är därför ett hett tips för den som vill ha variation i arbetet. Nya uppdragsgivare väntar bakom varje hörn.