lån

Ett snabblån kan innebära pengar på kontot inom bara några minuter

Ett snabblån kan innebära pengar på kontot inom bara några minuter

editorial

Oförutsedda utgifter är något som drabbar de allra flesta lite då och då. Det kan till exempel handla om en trasig telefon, en tandläkarräkning från ett akutbesök eller en skada på bostaden som snabbt måste åtgärdas.

Många försöker lägga undan pengar för dessa plötsliga kostnader, men det är inte alltid man lyckats lägga undan tillräckligt eller så kommer det flera oförutsedda utgifter för snabbt inpå varandra så att man inte hinner fylla på bufferten däremellan. Då kan det bli aktuellt att ta ett lån för att snabbt kunna lösa problemet.  

Snabba lån utan säkerhet

När det handlar om oförutsedda händelser som innebär extra kostnader så behövs pengarna i regel väldigt snabbt, då kan ett snabblån utan säkerhet vara ett bra alternativ. Lån utan säkerhet är ofta lättare att få och pengarna kan komma in på kontot redan samma dag, dessa lån kommer dock i regel med hög ränta, vilket gör att de endast bör tas när det verkligen behövs.

lån

Att ta ett sådant lån för att få lite extra fickpengar på en semesterresa är till exempel inte rekommenderat. Finns det planer på att ta ett snabblån så är det alltid bäst att jämföra olika lån för att hitta ett med bästa möjliga ränta samt så låga och få avgifter som möjligt. Hos Swiftbanker är det möjligt att jämföra olika snabblån genom att registrera sig i deras portal, vilket är helt kostnadsfritt. 

Kort tid från ansökan till utbetalning med snabblån

Många långivare som erbjuder snabblån kan föra över pengarna redan samma dag så fort lånet blivit beviljat. Det finns även flera långivare som erbjuder direktutbetalning kopplat till de största bankerna. Vilket innebär att pengarna kommer in på kontot inom några få minuter.

Långivare som inte erbjuder den tjänsten kan i regel ändå betala ut pengarna samma dag, det kan dock vara avgörande vilken tid på dagen ansökan skickas in och blir beviljad. Sker det efter klockan 13 så kan man behöva vänta på pengarna till nästa bankdag.