tandläkare

Förebygg tandläkarbesöken

Förebygg tandläkarbesöken

Det är få personer som tycker det är festligt att gå till tandläkaren. För en del handlar det om rädsla och för andra handlar det om kostnaden som det medför. Det behöver inte bli lika dyrt om man tar hand om tänderna på ett korrekt sätt. Dessutom så kan det vara bra att satsa på att göra besök hos tandhygienisten för att slippa akuta besök till tandläkaren. Det är viktigt att ta bort tandsten som annars kan leda till bland annat tandlossning. För den som behöver tandvård i Järfälla så är det prisvärt att gå till https://www.glorident.se/.

 

 

Borsta tänderna

 

Det är väldigt viktigt att ha en god munhygien och borsta minst två gånger om dagen. Använd en skonsam tandkräm och be gärna din tandläkare om rekommendation. En del tandkrämer sliter på emaljen. Använd tandtråd, gärna efter varje måltid. Det kan lätt bildas karies och plack mellan tänderna. För den som använder munskölj så kan det vara bra att kontrollera så den inte dödar de bra bakterierna i munnen. Här kan också tandhygienisten rekommendera vilken du ska använda. Det kan vara bra att satsa på en elektrisk tandborste för renare tänder.

 

Var inte rädd för tandläkaren

 

Ett besök hos tandläkaren behöver inte vara något skräckfyllt. Idag får både tandhygienister och tandläkare utbildning i hur man arbetar med rädda patienter. Dessutom finns det de som specialiserar sig på just rädda patienter. Var heller inte rädd för att säga att du är rädd. För den som har barn är det viktigt att inte föra över sin rädsla till barnet. Är du rädd så behöver du lära dig att antingen dölja det eller ta hjälp för att komma över det. Barn märker mer än vad du tror. Se också till att barnen sköter sina tänder ordentligt även om de trilskas. Det kommer ge dem försprång och undvika skador på tänderna.