Gasolflaska/gasolflaskor

Håll värmen levande med en gasolflaska

Håll värmen levande med en gasolflaska

Jobbar man inte inom arbeten som kräver svetsning, eller om man aldrig har bott utomlands, så är det sällan gemene man stöter på en gasolflaska i sin vardag. Det är helt enkelt en udda fågel i den svenska hushållsfaunan. Nu kan det dock vara värt att tänka om och kanske köpa in en flaska med tanke på diskussionerna om Sveriges nutida och framtida möjlighet till energi.
I skuggan av avvecklandet av kärnkraftverk för satsning på andra energiformer har det nämligen visat sig att möjligheten till energiförsörjning är hotad.

Gasen i botten!

Det har i varje fall hörts varnande finger kring detta och hur detta inte bara påverkar privata kunder utan även företags möjlighet till att etablera sig i Sverige. Vi lever trots allt i en del av världen där det är kallt under stora delar av året – vilket har lett till att många teknikgiganter har sina serverhallar här för att minska kostnaderna kring kylning. Sådant drar ström.

Energianalytikern Elsa Widding nämnde nyligen i en podcast att Sveriges befolkning kunde få vänja sig vid återkommande nedgångar av elnätet. Det känns kanske helt främmande idag men tydligen så var det en påtaglig risk i och med att behovet bara ökar. Hur framtiden kommer att se ut återstår att se, men den för den som vill ha en backup-plan är som sagt en flaska med gas, och en kompatibel spis, en klok investering.

För är det något historien har visat så är det att den belönar den som är förberedd på det oväntade. Visst, slår en meteorit ned så är det kört för oss alla. Men mindre och kortare kriser kan man faktiskt klara av relativt habilt om man har försett sig med saker som gör att livet ändå kan ticka på – trots att saker och ting inte är som de brukar vara.
Se med andra ord över ditt hus och skaffa lite extra förnödenheter, utfall att.