Hårtransplantation

Hårtransplantationer för bättre självkänsla

Hårtransplantationer för bättre självkänsla

Väldigt mycket av vårt utseende och självkänsla sitter i håret. Genom sitt hår kan man utrycka en personlig stil och det påverkar också ganska mycket om man ser ung eller gammal ut. Vissa börjar tappa håret redan i tidiga 20-åren, det kan göra att många som inte känner personen uppfattar honom eller henne som mycket äldre. Motsatt effekt blir det när det kommer till en man eller kvinna som långt upp i åren fortfarande har ett tjock och fint hårsvall, de kan enkelt uppfattas som mycket yngre än vad de egentligen är. 

Om man lider av håravfall så finns det som tur är flera olika behandlingar som kan hjälpa till att åtgärda problemet. En av de bästa metoderna som inte heller lämnar efter sig några synliga ärr är FUE-metoden (Follicular Unit Extraction). FUE-metoden går till så att man plockar hårsäckar från bakhuvudet och/eller sidorna som sedan placeras i mottagarområdet. Detta är en metod som kräver kirurgisk precision och ger ett väldigt fint och naturligt resultat. Alla har dock olika förutsättningar så resultaten kan variera. Det som kan påverka resultatet beror på hur mycket hår som går att transplantera, det vill säga hur mycket sido- och nackhår som patienten har tillgängligt samt hur tjockt detta hår är. Hur mycket hår som behövs beror på hur stor yta som skall täckas samt vilka önskemål om tjocklek på håret som patienten har.

På 85 kliniken i Askim genomför de hårtransplantationer bland annat med hjälp av FUE-metoden. De kan även hjälpa till att förmedla hårtransplantationer i Turkiet, något som är ett billigare alternativ men som fortfarande har 85 klinikens egna garantier. Teamet på 85 kliniken har genomfört över 9000 hårtransplantationer och har därmed mest erfarenhet i Sverige. 85 kliniken erbjuder förutom hårtransplantationer även behandlingar som microneedling, PRP behandling, trådlyft samt skägg- och ögonbrynstransplantationer. Besök 85 kliniken och få hjälp med problemområden.