hörapparater

Hör livets sång igen

Hör livets sång igen

Första gången som en människa lyfte upp en avbruten gren, och använde den som en käpp, var början på en lång resa av att optimera ålderns höst.

För de flesta av oss så smyger sig sämre hörsel på med åren. Till en början är det subtilt, men efter ett tag inser man att öronen inte riktigt fungerar så som de brukade.
Ibland kan det också vara så att detta med sämre hörsel är en resa som innebär acceptans. För visst kan det vara svårt att gå med på att man faktiskt blir äldre, och att vår kropp – som alltid har hängt med – inte riktigt är lika effektiv och funktionell längre.

Som tur är lever vi i en tid då många av de nedsatta funktioner som kommer med åldern faktiskt går att parera.
I varje fall till viss del.

Syn och hörsel är två saker som kanske märks mest när de börjar avta. Synen är kanske det svåraste att acceptera att man håller på att mista skärpan i. Hera vår tillvaro är ju orienterad kring att man ska kunna se. Livet blir genast mycket bökigare – men inte på långa vägar omöjligt – när synen börjar försämras.

Men hörseln är också en viktig del av hur vi orienterar oss.
Testa bara att hålla för ena örat, eller stoppa in en öronpropp. Genast blir det mycket svårare att höra varifrån ett ljud kommer. Vår hjärna är nämligen gjord för att orientera sig efter ljud i stereo. När vi går till monoläge så blir det en utmaning att lokalisera i vilken riktning källan till ljudet ligger.

På japebo.se finns det mesta, från de flesta märken, som har med hörsel att göra. Allt från batterier till produkter som ser till att dina öronproppar och hörselskydd hålls rena och fräscha.

Kom ihåg att vara rädd om din hörsel.