spa

I lugnet hör vi vårt inre

I lugnet hör vi vårt inre

Ensamhet är gissningsvis ett negativt ord och tillstånd för många. Men det finns också en kraft att hämta i att vara alena här i livet. Inte som ett permanent tillstånd kanske, vi är trots att ett socialt djur, men att faktiskt unna sig ensamhet är något som fler kan må bra av att utforska.

För vad är det egentligen som är så skrämmande med att bara sitta med sig själv en stund? Har vi under en längre tid i livet skyfflat undan en massa tankar och känslor så är risken påtaglig att dessa kommer att dyka upp då, när vi väl tar oss ur stimuli i form av andra människor, skärmar och annat.
Då är det självklart så att man undviker den där hemska ensamheten. Men risken är förstås att det till slut inte kommer att gå att hålla tillbaka de där känslorna. Att de en dag bara överväldigar oss.
Så av rent taktiska skäl är det värt att faktiskt ta sig tid till att lyssna till sig själv och sitt inre.

Man kan förstås ”lura” sig själv lite genom att linda in ensamheten i lyx.
Åk iväg till Dalarna och unna dig att ta in på ett hotell i Tällberg under en långhelg. Låt detta bli ett tillfälle där du både skämmer bort dig själv och samtidigt ser till att ta dig tid att faktiskt umgås med dig och endast dig.
På så sätt märker du kanske inte ens att du faktiskt går igenom och bearbetar saker som du har burit med dig under en längre tid. 

Väl tillbaka från Åkerblads spahotell så kommer du att ha förnyad energi och vitalitet för att ta itu med allt som hör din vardag till. 
Kom ihåg att med jämna mellanrum förnya din relation till dig själv. Trots allt ska du umgås med dig själv hela livet.