Lasersvetsning

Lasersvetsning ingår i tillverkningsproceduren

Lasersvetsning ingår i tillverkningsproceduren

Väldigt mycket i vårt moderna liv tillverkas med nya metoder. Många saker vi omger oss med skulle inte ens finnas utan till exempel lasersvetsning. Men det är sådant vi varken ser eller tänker på. Det bara ingår i tillverkningsproceduren för allt möjligt, från batterier till flygplansmotorer.

Har du en modern dator eller klocka är säkert lasersvetsning med på ett hörn redan i fabriken. Det fina med metoden är att man kan svetsa i många fler material än tidigare, och dessutom blir inte hela arbetet uppvärmt utan bara den lilla del som svetsas. Därför kan man göra riktigt små precisionsarbeten. Det är därför det också kallas mikrosvetsning.

 

Små och lätta prylar

Man tänker på tunga järnräcken och grova svetsfogar när man nämner svetsning, men lasersvetsning är metoden för små och lätta tekniska prylar, som t.ex. en pacemaker. Det gör att motorindustrin och datorteknologin har dragit fördel av denna uppfinning. Ibland är det bättre om prylarna inte är tunga och skrymmande. Det är elegant med små och nätta apparater, antingen det är en TV, en laptop eller ett batteri.

Vill du ha hjälp med att tillverka något med lasersvetsning eller är nyfiken på att få veta mer, kan du ta kontakt med ett företag som är experter inom området. Lasersvetsning är beröringsfri, materialet blir inte deformerat och metoden kräver nästan ingen efterbearbetning alls. Det finns många fördelar.

 

 

Tekniken är ännu mer utvecklad

Experterna har arbetat länge med att utveckla tekniken på allra bästa sätt. Man kan i vissa fall också svetsa i plast. Laserhärdning och 3D-printing är närliggande områden, och det är bra att du rådfrågar en specialist när du funderar på en sådan tillämpning. Du kan få tips och idéer, och du kan få praktisk hjälp. Bara kontakta ett seriöst företag när det gäller din produktutveckling. Länktips: https://www.lasertechyag.se/tjanster/laser/lasersvetsning.html