finmekanisk verkstad

Magin med en finmekanisk verkstad

Magin med en finmekanisk verkstad

editorial

Har du någonsin hört talas om en finmekanisk verkstad och allt det fantastiska som den kan åstadkomma? Här kan material som plast och aluminium, bearbetas med ytterst små toleranser till färdiga produkter eller delar. Till exempel blir materialen medicinska instrument, elektriska apparater eller andra mekaniska prylar såsom kameradetaljer. Toleranserna är små och precisionen är viktig, och kan endast nås till perfektion efter många års erfarenhet. Resultatet är exakta delar som kan användas precis där behovet finns.

För att påskynda processen att nå hög erfarenhet och verkligen behärska sitt hantverk kan en specialisering hos fabriken vad gäller material och utrustning vara att föredra. 

 

Medicinsk-teknisk utrustning

Behövs det delar inom sjukhussektorn är det extra bra om verkstaden har en hög kompetens för CAD/CAM. Alltså, kompetens för att skapa utrustning som är datorstyrd. Det används mycket sådan utrustning i vården idag, och de finmekaniska verkstäderna som finns i landet är av yttersta vikt för att samhället i stort och smått ska kunna utvecklas framåt. Till en alltmer säker och mirakulös tillvaro – om vi nu pratar om vårdens allt större förmåga att rädda och läka liv.

Tänk vilka gåvor vi fått av de förmågor som utförs på dessa verkstäder, vilket fantastiskt bidrag de gör för utvecklingen.

 

finmekanisk verkstad

 

Bra totalprodukt

Dessutom kan man förvänta sig snabba och säkra leveranser av de delar man har beställt. Det är en förutsättning för en bra totalprodukt vilket oftast – eller alltid – är målet för den verkstad man tar kontakt med. Och hjälp kan man få med det mesta. Allt ifrån gravyrarbeten, kapning, fräsning, limning och svarvning, till monteringsarbeten med yttersta precision är tjänster som erbjuds.

Tillverkning av prototyper av alla de slag kan efterfrågas, och guidning ges redan från skiss fram till färdig produkt. Så tveka inte att höra av dig till en finmekanisk verkstad nästa gång behovet slår till!