teleskoptruckar

Maskiner med rörliga armar

Maskiner med rörliga armar

Teleskoptruckar är truckar som inte bara kan röra gafflarna uppåt och nedåt utan även kan förlänga armen framåt och dra tillbaka den, samt tippa på armen åt båda sidor. Med den här typen av truck blir man mer flexibel och kan lossa material som ligger långt ifrån själva maskinen eller som står snett, vilket gör trucken speciellt bra på till exempel byggplatser. Teleskoptruckar finns i ett flertal storlekar och är ett mellanting mellan en truck och en kran, på grund av sin större rörlighet.

 

Hyra eller köpa

När man behöver en teleskoptruck så kan man hyra teleskoptruckar i lund och på andra orter, eller så kan man köpa. Hyra kan man göra när man endast har ett tillfälligt behov eller om man vill prova olika modeller i driften innan man bestämmer sig för att köpa själv. Och har man inte någon förare i personalen så kan man hyra även det tillsammans med teleskoptrucken. På det sättet så får man en enkel ingång eftersom teleskoptruckar är dyrare än en vanliga motviktstruckar.

 

 

Olika slags truckar och tillbehör

Teleskoptrucken är något av en egen typ av truck eftersom alla andra slags truckar endast har gafflar som kan gå uppåt och nedåt. Det gäller såväl allt från motviktstruckar som man sitter i, till handtruckar som man drar efter sig. Och till skillnad mot dessa så kan man också få en hel del tillbehör till teleskoptruckar som inte finns till andra truckar utan som används av olika slags kranar eller grävare. Följande tillbehör finns till teleskoplastare: personalkorg för arbeten på högre höjd, vinsch för koppling av material med kedja eller rem, materialkorg, planerskopa för utjämning av mark, rundbals-grep till hö och halm, 2 delad kranarm, stengrep för rensning av mark, sop-vals, sandspridare, vik-plog till snöröjning och vridbara pallgafflar. Och dessutom finns långgafflar, som också finns som tillbehör till vanliga truckar.