Konditori

Mysa på konditori när man är i Huddinge

Mysa på konditori när man är i Huddinge

Det är något speciellt med att gå på konditori i Huddinge. Miljön är varm och mysig. Stolar och soffor brukar vara mycket bekväma att sjunka ner i. Och allt andas lugn och harmoni och bara helt enkelt mys.

Till skillnad mot de moderna caféerna så brukar konditorier ha en lite äldre stil. Något som ofta gör att man kan känna sig mer bekväm om det handlar om längre besök. Medan de mer moderna förvisso kan vara mysiga men också passa bra för kortare stunder.

 

Precis vad man vill ha

När man går på konditori så ligger oftast fokus på alla bakverk. Det är allt från kakor till bullar, bakelser och tårtor. Frodiga verk med färgglada frukter och bär. Fluffigt överflöd av grädde. Varma nybakade kanelbullar. Eller krispiga småkakor med någon accent i.

Men om man önskar så brukar det även finnas det som är lite mer matigt. Bröd och frallor av alla de slag. Som ibland också kan finnas färdigbredda med allsköns fyllningar och pålägg. Ibland även enklare rätter som pajer, soppor och sallader. Vill man både bli mätt och festa till det så kan man ta något matigt som huvudrätt och något sött som efterrätt. Och till det baljor med thé, kaffe eller valfri annan dryck.

 

 

Främja till samtal

Miljön på ett konditori främjar gärna till samtal. Fast att man gärna kan smita in och sitta i ensam stillhet. Och ta med hela tjocka släkten på kak-kalas. Men det är ändå de där samtalen par-vis som är vanligast hos kunderna.

Tiden försvinner lite grann i den varma miljön med den goda vännen. Lättsamheter och utmaningar avhandlas med låg ton ackompanjerade av dörrklockans milda klang. Eftersom man ofta får ta påtår så kan man lugnt och lätt bli kvar tills man kommit till en färdig punkt i samtalet och går vidare.