Uncategorized

Nya smultronställen finns norrut

Nya smultronställen finns norrut

Vi har alla våra smultronställen här i livet. Speciella platser som vi kan ha lite för oss själva och där vi får tid till att samla energi och ladda batterierna.
Till saken hör förstås att man ogärna berättar om sitt smultronställe för någon annan. För visar det sig att flera blir intresserade av platsen så får man snart se sig om efter ett nytt.
Har man till exempel ett hotel i Gävle som man verkligen gillar, och åker till när man vill vara lite solo, så kanske man inte berättar om det för alla. För vips så träffar man sina bekanta, och kanske även deras bekanta, i lobbyn till Hotel Aveny.
Plötsligt får man hålla sig inlåst på rummet för att verkligen få vara ifred.

Ett glädjande fenomen är ju detta med att allt fler börjar hitta ut i skog och mark. Kanske är det så att smultronställena blir allt mer upptagna, men samtidigt så är det fler som får ta del av skogens välgörande effekter. Det är inte för inte som man numera ordinerar skogsbad och liknande aktiviteter för att lugna ned stressade och oroliga själar.

Är det så att ens klassiska lilla plats i skogen blir lite väl trafikerad så kan man ju alltid hitta nya. Nu när bensinen är så billig är det bara att sätta sig i bilen och köra iväg åt valfritt håll. Gävle har redan nämnts. Här hittar du ju det bästa av Norrland utan att behöva åka riktigt så högt upp som Stornorrland. Om man får uttrycka det hela på det viset.

Är du inte sugen på att ta steget och tälta ute i skog och mark så kan du alltid bara dagsvandra lite och sedan ta in på hotell när det väl blir kallt. Det blir en win-win där du tar det av både skogens och civilisationens bästa.