Restaurang

Passa på att luncha i Simrishamn

Passa på att luncha i Simrishamn

Simrishamn är en härlig liten ort som ligger vackert beläget längst Österlen. Sommartid kommer det turister från hela världen för att besöka Simrishamn. Österlen passar alla oavsett ålder, barnfamiljer kan njuta av långa stränder och det anordnas trevliga aktiviteter för barn. För den som är kulturintresserad finns ett stort utbud av konst och kultur. För den som gillar att vandra så finns härliga vandringsleder som leder genom skog och hagar. Dessutom finns det gott om bra restauranger i alla prisklasser.

 

 

Njut av god mat dagtid på restaurang

 

Året runt kan du njuta av god mat i Simrishamn. Du kan lätt hitta ett bra ställe när du vill äta lunch i Simrishamn, både i centrum och utanför. Det finns allt från elegant husmanskost till internationella smaker. Missa bara inte att äta färsk fisk och skaldjur. Här håller fisken och skaldjuren minst lika hög kvalité som på västkusten. I Skåne hittar du också mat som inspirerats från danska matkulturen vilket inte är så konstigt då Skåne länge tillhörde Danmark. Dansk fläskstek med rödkål är en av många favoriter och serveras inte sällan även till lunch.

Kött från Österlen

 

Fisk och skaldjur finns på menyn precis som kött från Österlen. Här slipper djuren långa transporter och har fått beta fritt. Du kan njuta av en god, hängmörad biff från orten och lamm som betat fritt. Österlen har även god tillgång till vilt och självklart serveras det många olika vilträtter på restaurangerna. Vildsvin och hjort finns ofta på menyn och du kan även köpa kött över disk. Det finns även många gårdsbutiker som säljer hemmagjord korv och andra delikatesser. Är du vegetarian behöver du inte oroa dig för att hitta en god middag på restaurang. Det finns restauranger som specialiserat sig på vegetariska rätter och till och med raw-food. Simrishamn och Österlen har något för alla.