ögonmottagning

Problem med ögonen

Problem med ögonen

Om du eller någon annan i din närhet råkar ut för problem med ögonen eller synen på något vis, då kan det vara bra att kontakta en ögonmottagning. Bor man i vår vackra huvudstad till exempel så finns det fler ställen med ögonmottagning i Stockholm att välja på. 

Problem med ögonen kan vem som helst få, det är inte bara något som drabbar äldre även om det med åldern kan komma att uppstå fler problem då än i ungdomen. Barn kan också av olika skäl besöka en mottagning för problem med ögonen eller synen. Till exempel om ett barn skelar, då får man uppsöka en sådan för att få hjälp

 

En auktoriserad ögonmottagning

På en ögonmottagning blir man undersökt av ögonspecialister, läkare och optiker som går igenom en undersökning av ditt öga eller ögon. På en ögonmottagning utförs det även operationer av ögon såväl som årliga kontroller. 

Oftast så blir man remitterad till mottagningen från sin läkare eller annan vårdpersonal, det går inte att bara gå dit utan man måste antingen ringa innan för tidsbokning eller komma på sin remiss helt enkelt. 

 

Ögonproblematik

Man kan ha olika problem med sina ögon som gör att man behöver uppsöka en ögonläkare på en mottagning. Man kan ha olika synfel som gör att man få ta kontakt med ögonmottagning för hjälp och vidare utredning, närsynthet, ålderssynthet eller astigmatism. 

På en ögonmottagning kan man få all hjälp man behöver med sina ögon, oavsett om det handlar om tid för operationer eller undersökningar, barn eller vuxna, stort eller smått. De är experter inom området för ögon och har lång erfarenhet inom just ögonproblematik. 

Man får själv välja vilken ögonmottagning man vill gå till för att få hjälp, man ber sin läkare som utfärdat eventuell diagnos att skicka remiss till den mottagning man vill gå och sedan blir man kallad därifrån.