skärgårdsbåt

Res med skärgårdsbåt i vacker miljö

Res med skärgårdsbåt i vacker miljö

Att semestra i någon av Sveriges skärgårdar är otroligt härligt och vackert. Man får njuta av saltstänkta klippor, böljande hav och idylliska samhällen. Det finns möjlighet till rofyllt fiske och man kan få uppleva möten med sälar och andra djur i deras naturliga miljö. Det finns storslagna promenadstigar samt hamnar där man kan slå sig ner till det lugnande ljudet av båtar som guppar i vattnet. Att bara befinna sig i en skärgård ger en otroligt avslappnad känsla i hela kroppen. 

Varför inte ta med picknickkorgen och sätta sig på en klippa där man kan njuta av havet och en förtrollande solnedgång tillsammans med en vän eller den man håller kär. Man kan även besöka något av skärgårdens små samhällen där man kan strosa runt i pittoreska gränder och besöka mysiga butiker. På öarna får man inte köra privatbilar så man kan promenera eller cykla på smala och natursköna vägar i lugn och ro.

Göteborgs skärgård är både vacker och lättillgänglig. Om man vill ta sig till en eller flera av de 25 öarna i södra skärgården tar man buss eller spårvagn från Göteborgs centrum till Saltholmen. Därifrån tar man sedan en av Styrsöbolagets båtar ut till den önskade destinationen. Det finns många avgångar att välja mellan, framförallt sommartid och till öarna med fast befolkning går det båtar så ofta som en gång i timmen från morgon till kväll. 

Ta en härlig tur med skärgårdsbåt i Göteborg och upplev en av de vackraste platserna i Sverige. Det finns många öar att välja mellan så det finns garanterat något för alla smaker. Man kan njuta av härliga stränder, mysiga fiskehamnar, små butiker, naturreservat med promenadstigar, fornlämningar från stenåldern och bronsåldern samt riktigt god mat. Det går också att ö-luffa om man vill uppleva så mycket som möjligt och besöka flera öar i skärgården.