rörinspektion

Rörinspektion behövs regelbundet

Rörinspektion behövs regelbundet

Sällan har det varit enklare för en fastighetsägare att hålla avloppsrören i bästa skick i huset. Jämfört med tidigare finns det nu många tekniska nymodigheter, både när det gäller rörinspektion och underhållsåtgärder, att man kan få en total uppdatering snabbt och enkelt. Framför allt är det bra att ha kontakt med en bra firma, som kan komma snabbt och avhjälpa akuta fel på avloppet. Om man sköter om rören bra, behövs det förstås inga akuta åtgärder, och då görs bara en inspektion då och då för att kolla läget. En auktoriserad rörinspektör vet precis vad som behöver åtgärdas. Länktips: https://www.xn--rrinspektion-4ib.nu/

 

Gamla ritningar kan förnyas

För den som köpt ett gammalt hyreshus kan det vara ett bekymmer att man inte ens vet hur rörledningarna är dragna. Kanske har ändringar gjorts efter hand, men ritningarna är gamla och inaktuella. Nu är det inga problem längre, för man inspekterar rören med en kamera, som både rapporterar om hur rören ser ut inuti och hur de är placerade i huset. Man loggar in i sin dator, och via en molnbaserad tjänst ser man all information man behöver. Protokoll, slutsatser, rapportering, ja allt får man tillgång till så fort det är klart. Det betyder också att man enkelt kan justera även gamla ritningar.

 

 

Spolning är effektivt

I avloppsrören samlas det med tiden både fett och smuts. Även om man är noga med att inte spola ner fett eller kaffesump i avloppet, kan det inte undvikas att det blir en smutsbeläggning i rören. Det bubblar när man spolar i handfatet, och det tar lång tid för vattnet att rinna ner i avloppet. Då är det nästan stopp i rörledningen. Det man gör då är att spola rören med hett vatten. Med regelbunden stamspolning kan många avloppsproblem förebyggas. Det hinner inte bli tätt, och det blir inga avloppsstopp med akutåtgärder.