trädbesiktning Skåne

Så förhindrar trädbesiktning i Skåne att du blåser bort

Så förhindrar trädbesiktning i Skåne att du blåser bort

editorial

Du som bor i Skåne vet hur viktigt det är med träd på tomten. Utan högre växtlighet på tomten är en villaträdgård i Skånes platta landskap en riktig blåsfälla. Träd är en klar nödvändighet för att få trivsel till de skånska trädgårdarna. Men samtidigt utsätts träden för extra mycket väder och vind just i Skåne. Därför är det viktigt att du låter besikta träden i din trädgård mer regelbundenhet.

Det finns flera professionella arborister som utför trädbesiktning i Skåne. Många av dem har god erfarenhet av den typ av träd som brukar växa just i trädgårdar. Inte minst med tanke på Skånes alla äppelodlingar. För i Skåne räknas även ett äppelträd som “högre växtlighet”. Träd brukar nämligen inte växa sig lika höga i den skånska snålblåsten som i exempelvis Värmlands ståtliga granskogar.

 

trädbesiktning Skåne

 

Låt en arborist besikta dina träd och upptäck riskerna i tid

En trädbesiktning kan upptäcka trädsjukdomar och röta långt innan de utvecklats så långt att träden måste fällas. Perfekt för dig som är helt beroende av att ha träd växandes i trädgården. Om du vet att vissa av träden kommer behöva tas ned om några år, kan du förbereda i god tid med nyplanteringar. På så sätt kommer du kunna varva växttiden på dina träd, och slippa bli ståendes ute i blåsten. En trädbesiktning ger dig framförhållning nog för att alltid kunna ha plaster i lä i din trädgård. 

En arborist kommer aldrig att tvinga dig ta ned ett träd efter en trädbesiktning. Det beslutet är helt upp till dig. Men du kan naturligtvis rådfråga arboristen om vad hans eller hennes professionella bedömning är. För när du nu hyrt in en expert vore det väl slöseri att inte använda dig av hans eller hennes kunskaper. Särskilt när det gäller en så viktig sak som de livsviktiga skånska trädgårdsträden.