skydd mot rost

Skydd mot rost

Skydd mot rost

Rost är ett väldigt vanligt problem, speciellt i länder med mycket regn och funk. Rost i sig orsakas av fuktskador på produkter som är helt eller delvis tillverkade av stål.

Ett användbart råd för skydd mot rost är att ta hand om skadorna direkt. Även om den synliga skadan inte är så stor kan fukt leta sig vidare in i en produkt oavsett om det gäller en bil eller en tvättmaskin. 

Kompletterande rostskydd är något som kanske används mest just av bilägarna men kan även appliceras på andra typer av produkter. Kontrollera vad du kan använda för skydd för märket du använder och för den specifika produkten.

 

Vilka produkter kan få rostskador?

Alla produkter som har stål i sig kan få rostskador. Dessa inkluderar bilar, traktorer, hushållsprodukter såsom tvättmaskin och många fler.

Med andra ord är det en väldigt vanlig skada. Rostskador på bilen är exempelvis något man ofta diskuterar och kan få tips om.

Egentligen kan råden appliceras även på andra produkter. Ett hett tips är att impregnera bilen med färg mot rost samt att installera skydd så att fukten inte kommer åt plåten.

 

 

Företag med rostkänsliga produkter

Om du äger eller ansvarar för rostkänsliga produkter i ett företag så har du onekligen en del att tänka på. Att hålla all rost borta är ingen enkel uppgift men tack och lov finns det lösningar som är både enkla och relativt billiga. Det första som bör göras är att packa produktionen i ett rostskyddat emballage som erbjuds i en pappersform. Pappret skyddar mot rost. Produkterna omsluts tätt och kommer inte med kontakt med fukt eller något annat ämne som kan skada dem medan de står på lager.

Vid frågor och funderingar kan du alltid kontakta en specialist som lätt kan leda dig till den bästa lösningen just för produktionen du ansvarar för.