Bilservice

Ta hand om bilen

Ta hand om bilen

Din bil är en stor investering och något som du vill ska hålla i många år framöver. Ofta kostar en bil mycket pengar, och du vill undvika onödiga och kostsamma reparationer. För att din bil ska hålla krävs det självklart att du tar hand om den. Det går inte bara att lämna bilen och hoppas att den fortsätter att rulla. Bromsarna måste fungera som de ska och du måste kontrollera oljan i motorn. Detta är inte enbart för att din bil ska hålla, utan även för din egen säkerhet och andras.  

 

Hur ofta borde jag utföra en bilservice? 

Enligt svensk lag måste en besiktning genomföras inom 14 månader sedan den senaste besiktningen. Detta gäller dock inte om du har köpt en ny bil, då är det efter 3 år som du måste göra en besiktning. Däremot borde du kontrollera din bil oftare själv, och det finns ett antal saker du kan göra själv. En sak att alltid kolla är dina däck, det är viktigt att dina däck är i bra skick. Inte enbart mönsterdjupet utan de måste också ha rätt tryck för att bilen ska fungera på rätt sätt. Kontrollera också alltid oljan, tändstift och filter. 

 

 

Vad ingår i en bilservice?

Om du inte har kunskapen själv om hur du ska underhålla din bil är det viktigt att lämna in den för en bilservice till en professionell mekaniker. Det som är viktigast under en bilservice är att det blir kontrollerat att din bil är säker att köra på vägarna. Därför kontrolleras alltid bromsarna, oljenivån och motorn så att allt fungerar korrekt. När du har gjort en bilservice så får du en stämpel i din servicebok. Det är viktigt att denna blir stämplad, annars går värdet på ditt fordon ner. Om du letar efter en bilservice i Tyresö borde du kontakta http://sweaautoservice.se/.