Ögonlaserbehandling

Tekniken går framåt inom ögonlaser

Tekniken går framåt inom ögonlaser

editorial

Ögonlasertekniken har utvecklats mycket under de senaste decennierna. Först användes tekniken för behandling av närsynthet (myopi) och astigmatism, men nu kan tekniken också användas för att behandla ögats lins, så kallad presbyopi. Det finns också moderna tekniker som LASIK och Femtosekundskirurgi som hjälper till att korrigera närsynthet och astigmatism.

Med en förbättrad ögonlaserbehandling kommer möjligheten att utföra fler exakta och mindre obehagliga behandlingar. Behandlingarna är nu säkrare, med en kort återhämtningstid. De flesta patienter som genomgår behandlingen upplever förbättrade synförmågor inom några veckor efter processen.

Nyare och effektivare metoder inom ögonlasertekniken

Ögonlaserkirurgi har kommit långt i utvecklingen och det finns nu flera olika alternativ för dem som vill göra en ögonoperation. Nyare tekniker inom området är särskilt effektiva och säkra. Lasik-kirurgi, eller laser-in-situ-keratomileusis, är en av de mest populära alternativen för att korrigera brister i synskärpa som närsyn eller farsyn.

Ögonlaserbehandling

En annan teknik som ofta används är PRK-kirurgi, eller photorefractive keratectomy, som även den kan hjälpa till att korrigera brister i synen. Båda dessa tekniker har visat sig vara mycket säkra och effektiva, men det finns även andra alternativ som är värda att nämna. Refraktiv annular keratomileusis (R-AKM) är en ögonlaserbehandling där en avancerad laser används för att göra mikroskopiska ändringar i hornhinnan som hjälper till att korrigera brister i synskärpan. En teknik som är mycket säker och effektiv.

Ytterligare en teknik som är värd att nämna är intracorneal ringar, eller ICRs, som hjälper till att korrigera brister i synskärpan genom att införa små ringar i hornhinnan. Dessa ringar omgärdar ögat och hjälper till att förbättra synskärpan. Även denna teknik anses som effektiv och pålitlig. Det finns många olika alternativ för dem som vill korrigera brister i synskärpan och det kan vara bra att ta reda på de bästa alternativen, och att diskutera med en läkare för att ta reda på vilken typ av ögonlaserbehandling som passar bäst för just dig och dina behov.