Bilservice

Tryggt och säkert

Tryggt och säkert

För många kan en bilservice ses som en onödig utgift och något man bara gör när man har mycket pengar. Men om man sköter serviceboken så innebär inte det enbart att andrahandsvärdet på bilen höjs, utan även att man kan känna sig tryggare och säkrare med att bilen fungerar och att inga stora fel plötsligt dyker upp. Blivande fel hittas medan de fortfarande är små och inte hunnit bli större eller orsaka skador på kringliggande system.

 

Anlita en bilverkstad till service

Bilverkstad i Hudiksvall, och på andra orter, ska man kontakta om man önskar göra en bilservice. En fördel när företag som exempelvis https://www.abbilteknik.se/ gör såväl bilservice som reparationer löpande över året, är att de lär känna bilen och därmed vet vad som är gjort och vilka egenheter och problemområden bilen har. För bilar är lite som personligheter med områden som kan vara återkommande bekymmer, och hur bilen beter sig och vilka fel det blir beror även på hur man kör sin bil. Om man har en nyare bil så kan det finnas ett garantikrav på att man använder en märkesverkstad för bilservice, men det finns också mindre bilverkstäder som är godkända att utföra service på vissa märken, så det är värt att kolla upp innan man bokar.

 

 

Vad man gör på en bilservice

När man servar en bil så går man igenom hela bilen från topp till tå och insida till utsida. Man kontrollerar alla lampor och gör även kontroller över alla eventuella felkoder som kan finnas. Däck och bromsar, motor, instrumentpanel, rutor och torkarblad, vätskor av alla slag, är några av de delar som man kontrollerar vid en bilservice. Men det är inte heller ovanligt att man upptäcker även andra fel och korrigeringar som behöver göras när man gör en service. Bilägaren kontaktas i så fall för beslut gällande reparation.