samtalsterapi

utveckla relationen med dig själv

utveckla relationen med dig själv

Ibland måste man lyssna bortom orden för att verkligen höra vad en annan människa säger. För våra vardagliga interaktioner är ofta fyllda med standardfraser där vi hastigt bekräftar att vi mår bra – ”Och ur är det själv?”

Det råder fortfarande lite tabu över att faktiskt uttala hur vi känner oss. För sanningen är ju att det går upp och ned för oss alla. För somliga är dessa svängningar mer påtagliga än för andra.
Mer vardagens hjul snurrar på, i allt snabbare takt, när deadlines och budgetmål ska uppnås. Den som faktiskt tar sig tid att stanna till och fundera över vad det är som händer upptäcker kanske att vi faktiskt inte jobbar för glädje, utan för att producera.

Kanske är det då inte så konstigt att en stor del av vår tillvaro går åt till att konsumera. Någonstans på vägen har vi även blivit övertygade om att denna konsumtion ska göra oss lyckliga. Bara vi köper den och den prylen så kommer vi att bli lika lyckade och lyckliga som människorna i reklamerna.
Förr eller senare upptäcker de flesta av oss att så inte är fallet – och i värsta fall är det inte bara plånboken som känns tom, utan även hjärtat.

Det är vid dessa tillfällen det kan vara bra att få tala ut om hur man känner och vad man tänker. För många av oss sitter det dock långt inne att våga ta steget att fysiskt gå och träffa någon för att prata ut.
Det är då det kan vara lite enklare att boka in en tid för samtalsterapi online. Här sker all kommunikation genom någon av de vanligaste chatprogrammen och du får möjlighet att lätta ditt hjärta utan att behöva lämna ditt hem.

För i slutändan ska vi ju leva med oss själva hela livet, och därför är också relationen till oss själva den viktigaste som vi har.