Flugbindning

Våga prova binda egna flugor

Våga prova binda egna flugor

Flugfiske är en både avslappnande och ibland adrenalinhöjande hobby. Man står där omgiven av vatten och natur med sitt fiskespö och efter ett tag förlorar tiden sin betydelse och man känner hur lugnet börjar sprida sig i kroppen. Kanske hör man vindens sus i trädkronorna på land och i vassen och ett rop från en avlägsen sjöfågel. När man ägnar sig åt flugfiske läggs ett stort fokus på fiskeflugorna. Att välja rätt sorts bete för den fiskart man försöker fånga är en viktig del av sporten. Det finns tusentals olika varianter av färdigbundna flugor att köpa, men den som flugfiskat ett litet tag kan nog bli sugen på att själv våga sig på att göra egna flugor.

 

Material för flugbindning

Det är egentligen inte särskilt svårt att binda sina egna flugor. Antingen kan man försöka få sin fiskefluga att efterlikna en insekt eller så ger man sig på att få till en liten fisk. Men för att göra arbetet till en njutbar hobbyverksamhet kan det vara en god idé att investera i basredskap av hög kvalitet. Ett städ som håller saker på plats är till exempel ett grundläggande verktyg för flugbindaren. Liksom saxar, wipfinisher, trådhållare och mycket mer.

 

 

En bra sportfiskebutik är den bästa vännenFör nybörjaren kan det dock kännas lite som att ge sig ut på djupt vatten när man försöker få ett första grepp om vad som egentligen är nödvändigt eller inte att köpa från start. En bra sportfiskebutik har inte bara ett brett sortiment utan också kunnig personal som kan hjälpa en med sina inköp av bindningsmaterial. Om man är intresserad av Flugbindning i Göteborg finns det till exempel en sportfiskebutik i Kållered som man kan besöka. Nätbutiker kan ha större sortiment men där finns dock inte samma möjlighet att få se och höra om produkterna i verkligheten.